بررسی انواع لنف در بدن
لنف نود چیست؟ انوع آن در بدن
لنف نود حاوی سلول های خونی سفید ویژهای به نام لنفوسیت می باشد. وظیفه ی لنفوسیتها تولید مادهای به نام پادتن است. وظیفه پادتن هم مقابله با میکروبها و سموم بدن است.
لنف نود مانند فیلتر، در به دام انداختن ویروس ها، باکتری ها و سایر علل بیماری عمل می کند قبل از اینکه بتوانند سایر قسمت های بدن را آلوده کنند.
انواع لنف در بدن
دو نوع اصلی لنفوم به نام لنفوم هوچکین و لنفوم غیر هوچکین (NHL) وجود دارد. یک آسیب شناس در دهه 1800 به نام دکتر توماس هوچکین سلول های موجود در آن را که اکنون لنفوم هوچکین نامیده می شود ، شناسایی کرد. افراد مبتلا به لنفوم هوچکین دارای سلولهای سرطانی بزرگی به نام سلولهای رید استرنبرگ (RS) هستند و با رشد غیر طبیعی سلول ها در دستگاه لنفاوی همراه است. این بیماری اگر به موقع کشف و درمان نشود، ممکن است در تمام دستگاه لنفاوی پخش گردد.
پیشرفت های جدید در زمینه تشخیص و درمان این بیماری باعث شده است که تعداد زیادی از بیماران بهبود یابند.
در این بیماران با تشخیص زودرس و درمان مناسب، میزان بهبود افزایش خواهد یافت.
بیشتر موارد هوچکین به ویژه اگر در مراحل اولیه شناسایی گردد، قابل درمان است. بنابر این برای کشف احتمالی غدد لنفاوی بزرگ شده، گردن، زیربغل و کشاله ران، خود را به طور منظم معاینه کنید.
در لنفوم غیر هوچکینی ، سلولهای دستگاه لنفاوی، حالتی غیر طبیعی بخود می گیرند بنحوی که بدون هیچ مهاری رشد کرده و تقسیم می شوند. در لنفوم غیرهوچکین، تومور از لنفوسیت یا نوعی سلول سفید خون ناشی میشود. از آنجا که بافت لنفاوی ، در بخش های مختلف بدن وجود دارد ، شروع لنفوم غیر هوچکین می تواند در هر نقطه ای از بدن باشد. این نوع سرطان قادر است به هر قسمت دیگر بدن نظیر کبد ، مغز استخوان و یا طحال ، نیز منتشر شود.
غدد لنفاوی متورم در کجا بیشتر شایع است ؟
مواردی که بیشتر آنها بزرگ شده یا متورم است در گردن یافت می شود (زنجیره ای از گره های لنفاوی در قسمت جلوی گردن ، طرفین گردن و پشت گردن در پشت گوش قرار دارد) ، زیر چانه ، در زیر بغل و در کشاله ران.
سنتینل لنف نود چیست؟
سنتینل لنف نود در واقع اولین غده لنفاوی زیر بغل است که پیشگام بررسی ابتلا زیر بغل به سرطان پستان می باشد و گسترش سرطان به این ناحیه محتمل است. گاهی اوقات ممکن است بیش از یک غده لنفاوی، سنتینل لنف نود شناخته شود.
علائم لنف نود
گره های لنفاوی متورم نشانه این است که چیزی در جایی از بدن با مشکل مواجه است. حساسیت و درد در غدد لنفاوی و تورم می تواند بسیار شایع باشد. علائم دیگری که ممکن است داشته باشید شامل گلودرد ، تب و سایر نشانه های عفونت تنفسی فوقانی، تعریق شبانه، توده های سخت و غیر متحرک و در حال رشد.
علل بروز لنف نود
شایعترین علت تورم غدد لنفاوی یک عفونت ، به ویژه یک ویروس مانند سرماخوردگی است. سایر علل احتمالی غدد لنفاوی متورم شامل موارد زیر است:
- عفونت گلو
- سرخک
- عفونت گوش
- آبسه دندان
- مونونوکلئوز
- عفونت های پوستی
- ویروس نقص ایمنی انسان (ویروس HIV) – ویروسی که باعث ایدز می شود
آزمایشهای تشخیصی
پزشک معمولا بعد از معاینه عمومی و گرفتن شرح حال بیماری از شما غدد لنفاویتان را از نظر اندازه،متحرک بودن یا حساس بودن معاینه می کند و سپس بسته به تشخیص اولیه ممکن است آزمایشهایی را درخواست کند متداول ترین این نوع آزمایشها ازمایش خون است. و یا تصویر برداری های مختلف از جمله رادیوگرافی ساده از قفسه سینه و یا سی تی اسکن برای تشخیص منبع عفونت یا التهاب یا یک تومور هم ممکن است انجام شوند.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنید
- یک گره لنفاوی که قطر آن یک اینچ (۲.۵ سانتیمتر) یا بیشتر است.
- بدون هیچ دلیل واضحی ظاهر شده اند
- تورم به مدت 2 تا 4 هفته وجود دارد.
- توده ای که لمس می کنید سخت و غیر متحرک است.
- تورم همراه با تب مداوم ، عرق شبانه یا کاهش وزن غیر قابل توضیح است.
غدد لنفاوی متورم معمولاً در نتیجه عفونت ناشی از باکتری یا ویروس رخ می دهد. به ندرت غدد لنفاوی متورم در اثر سرطان ایجاد می شود.
گره های لنفاوی محیطی نباید بدست بخورند.
گره های لنفاوی که در واکنش به عفونت ها بزرگ شده اند معمولا در عرض سه ماه کوچکتر میشوند .
گره هایی که بزرگتر میشوند و یا کوچکتر نمیشوند باید بررسی شوند
در بعضی موارد ، گذر زمان و کمپرس گرم ممکن است تنها چیزی باشد که شما برای درمان گره های لنفاوی متورم نیاز دارید.
اگر عفونت باعث تورم غدد لنفاوی شود ، درمان به علت آن بستگی دارد.